*Nettavisen* Nyheter.

Støre krever Gaza-løsning

- Skal verden engasjere seg i Libanon, må konflikten mellom Israel og palestinerne til forhandlingsbordet, mener utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Siden våpenhvilen i Libanon inntrådte mandag morgen har det vært rolig i Sør-Libanon. Utenriksminister Jonas Gahr Støre mener det øker sjansene for at det kan bli fred, men bare dersom konflikten mellom Israel og palestinerne også blir forsøkt løst.

- Det internasjonale samfunnet må ta tak i de underliggende konfliktene, og ikke lage et lappeteppe for å dekke over de tragediene Libanon har vært utsatt for, sier Støre til TV 2 Nettavisen.

Dramatisk
Han mener krigen i Libanon har gjort at forholdene i Gaza har blitt glemt. Siden en israelsk soldat ble bortført på forsommeren har har situasjonen for de palestinske flyktningene på Gaza-stripen blitt sterkt forverret.

-Der har det skjedd en dramatisk utvikling. Hadde ikke Libanon skjedd, hadde Gaza vært en stor sak, sier Støre.

I løpet av noen uker skal en internasjonal styrke være på plass i Sør-Libanon. Støre mener det internasjonale samfunnet må bruke anledningen til å presse på for å få fortgang i forhandlingene mellom Israel og palestinerne.

- Vil Norge stille det som betingelse for å bidra med styrker til den internasjonale styrken?

-Jeg vil ikke bruke ordet betingelse. Men nå som våpnene tier og politkken taler, vil vi være tydelige på budskapet. Det er nærmest en forutsetning for å sende folk til Libanon at partene arbeider for en løsning på de grunnliggende konfliktene, sier Støre.

Stoltenberg-regjeringen har tidligere signalisert at Norge er villig til å sende et begrenset antall offiserer og eksperter til Libanon. Det er også aktuelt å sende norske MTB-er, dersom det er behov for det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag