RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storjakt på fengselutbrytere

Sist oppdatert:
Natostyrker og den afghanske hæren har iverksatt en omfattende militæroffensiv mot Taliban i Sør-Afghanistan.

Nato og den afghanske hæren har onsdag lansert en storstilt militæroffensiv mot Taliban-styrker som har tatt over kontrollen i flere landsbyer i nærheten av den sørlige byen Kandahar.

En talsmann for Nato sier at offensiven blir ledet av afghanske styrker med bidrag fra kanadiske styrker.

Mindre sammenstøt
Det skal allerede ha vært flere sammenstøt mellom Taliban og koalisjonsstyrkene i løpet av onsdag, og så langt har to afghanske soldater og 23 Taliban-opprørere blitt drept i onsdagens kamper. Det er uklart hvor mange soldater som er med i offensiven, men talsmannen sier at det er et betydelig antall.

- I og med at operasjonen er pågående, så kan vi kun komme med begrensende detaljer. Men så langt har vi fått meldinger om mindre sammenstøt, sier Nato-talsmann, Mark Laity, til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge det afghanske forsvarsdepartementet er det rundt 400 Taliban-soldater som opererer i området, og de har tatt kontrollen over minst åtte landsbyer.

Flere hundre mennesker har flyktet fra Arghandab-distriktet utenfor Kandahar i forkant av militæroffensiven.

- De fleste veiene er stengt og det er opprettet kontrollposter overalt. Flyene flyr i luften og militærkolonner, som tilhører de afghanske og utenlandske styrkene, patruljerer i byen, sier Zahir Jaansom, som er en av innbyggerne i Kandahar, til BBC.

Rømte fra fengsel
Militæroffensiven skjer bare noen dager etter at om lag 350 Taliban-soldater rømte fra et fengsel i Kandahar. Myndighetene har klart å fange en håndfull av rømlingene, men majoriteten er fortsatt på frifot.

Samtidig opplyser Nato at fire britiske soldater ble drept av en veibombe da de patruljerte i den sørlige Helmand-provinsen tirsdag, melder Reuters. I tillegg ble to personer skadd i angrepet, men nasjonaliteten til de skadde er ennå ikke offentliggjort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere