Gå til sidens hovedinnhold

Storm i Hellas fører til oversvømmelse og evakueringer

Kraftige uvær herjer i Hellas og har blant annet ført til oversvømmelse i Aten. Folk er også evakuert fra øya Evvia som ble rammet av skogbranner i sommer.

Redningsarbeidere forbereder seg på å bruke helikoptre til å redde folk fra tak og oversvømte og avsidesliggende områder på den nordvestlige øya Korfu, ifølge minister for samfunnssikkerhet og klimaendringer, Christos Stylianides.

– Det er ingen tvil om at vi står overfor et farlig værfenomen som er veldig alvorlig i noen deler av landet, sier Stylianides.

På Evvia er minst tre områder, som tidligere ble rammet av skogsbrannene i august, evakuert. Skogbrannene har gjort områdene mer utsatt for flom.

Stormen har også rammet den greske hovedstaden og andre deler av Sør-Hellas, noe som forårsaket trafikkproblemer. Brannvesenet mottok mer enn 300 oppdrag i hovedstaden for å pumpe vann ut av oversvømmede hjem, opplyser myndighetene.

Regjeringen sendte pushvarsler på gresk og engelsk til mobiltelefoner i berørte områder, og oppfordrer folk til å «unngå unødvendig bevegelse og områder som har blitt eller kan bli oversvømmet.»

Dusinvis av kjøretøyer var strandet på oversvømte veier i Aten. Skolene i Aten, på Evvia og nær byen Thessaloniki vil holdes stengt fredag.

Det er ventet at vært blir bedre på lørdag.

(©NTB)