Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stormen Jan feier over Sverige

Stormen Jan har gjort sitt inntog i Sverige, blant annet i Hemavan i Västerbotten. Foto: Jonas Berglund/TT / NTB scanpix
Stormen Jan har gjort sitt inntog i Sverige, blant annet i Hemavan i Västerbotten. Foto: Jonas Berglund/TT / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)
Stormen Jan feide inn over Sverige natt til fredag, og på det meste er det målt vindhastigheter på 49,7 meter i sekundet.

Det ble målt i Stekenjokk i Jämtland. Vindene kan ha vært sterkere etter dette, men værstasjonen ble ødelagt, opplyser Aftonbladet.

Mest stormutsatt er fjellområdene i Jämtland og Västerbotten. Ifølge Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut (SMHI) vil vindstyrkene i gjennomsnitt ligge på minst 25 meter i sekundet. Her er det også stor snøskredfare.

Innbyggerne blant annet i Västerbotten fylke, som ligger på linje med Helgeland i Nordland, er bedt om å forberede seg på strømbrudd. Beredskapstjenesten lar seg imidlertid ikke vippe av pinnen av stormen.

– Akkurat nå sitter vi ganske stille i båten. Det ligger sikkert noen trær over veien, men folk her oppe la inn motorsager bak i bilene sine allerede onsdag, sier Lasse Rydstedt redningssjef.

Flere fjelloverganger og toglinjer er stengt, og i Åre i Jämtland evakueres personer som er avhengige av helseomsorg.

Vinden ventes å avta mot kvelden fredag.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!