RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stormet ambassadestrøk

Sist oppdatert:
Rundt 1000 demonstranter stormet tirsdag et ambassadestrøk i Islamabad i Pakistan. Den norske og danske ambassaden var ikke berørt.

Demonstrantene, som protesterte mot trykkingen av Muhammed-tegningene, ble drevet tilbake av politi med tåregass og køller, melder AP.

Den norske og den danske ambassaden ligger snaut to kilometer unna det inngjerdede området der flere ambassader ligger.

- Fire busslaster med politifolk forlot området her for vel en halv time siden for å forsterke politistyrken ved enklaven, sier Norges ambassadør, Janis Bjørn Kanavin, til TV 2 Nettavisen.

Brente bildekk
Demonstrantene forsøkte å bryte gjennom sperringene ved den egyptiske ambassaden. Blant ambassadene i området er også britiske og den amerikanske.

- Vi hørte det var noen demonstranter som stormet området. Av sikkerhetsgrunner ble vi bedt om å ikke forlate bygget, sier en kilde ved den britiske ambassaden til AP.

Utenfor ambassade-området brente demonstranter bildekk og knuste gatelys mes de ropte «Død over Amerika». Rundt 50 demonstranter ble arrestert.

Telenor
Mandag demonsterte flere tusen mennesker i Peshawar mot Danmark, Norge og trykkingen av Muhammed-karikaturene. Demonstrantene angrep en butikk som selger Telenor-produkter.

Mandag sa president Pervez Musharraf at Muhammed-karikaturene forente moderate og radikale muslimer.

- Også moderate muslimer er fryktelig såret over disse tegningene . Det skal vi ikke være i tvil om ett sekund, sier ambassadør Janis Bjørn Kanavin.

Han understreker at det er en omfattende forståelse i Pakistan for at norske holdninger er andre enn det som kom fram under trykkingen av tegningene.

Vikarierende
Samtidig kan andre kan ha vikarierende motiver for å protestere mot danske og norske forretningsinteresser, mener ambassadøren.

-Dette skaper en ny arena der det å stå fram som islamsk beste vokter blir et politisk spill. Det kan være veldig mange vikarierende motiver ute og går, for eksempel konkurransevilkår. Vi føler at Norge er mål nummer to etter Danmark også her. Faktum er at Telenor er i søkelyset, sier Janis Bjørn Kanavin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere