Gå til sidens hovedinnhold

Stormøte om Sudan i Oslo

Mandag møtes representanter for regjeringen i Sudan, flere opprørsgrupper og representanter fra over 30 land til en konferanse om Sudan og Darfur i Oslo.

- Dette er første gang så mange av partene i konflikten møtes, sier pressetalsmann i UD, Karsten Klepsvik, til TV 2 Nettavisen.

Til sammen er over 100 deltakere fra 30 land samlet i Oslo mandag og tirsdag. I løpet av konferansen skal giverland, internasjonale organisasjoner og partene i Sudan diskutere den humanitære situasjonen i Darfur og arbeidet med å planlegge internasjonal bistand til Sudan etter en endelig fredsavtale. Møtet er del av forberedelsene til en internasjonal giverlandskonferanse i norsk regi når en fredsavtale for Sudan er undertegnet.

Myndighetene i Sudan vil være representert, sammen med opprørsbevegelsen SPLM (Sudanese Peploe's Liberation Army) og to av opprørsbevegelsene i Darfur: SLM (Sudan Liberation Army) og JEM (Justice and Equality Movement).

Støttegruppe
Norge og Italia leder den internasjonale støttegruppen for Sudan, IGAD Partner Forum, og er vert for møtet. Det er første gang de tre opprørsbevegelsene og myndighetene i Sudan sammen med det internasjonale samfunn foretar en samlet gjennomgang av bistandsbehovene i Darfur og Sudan. Det er også ledd i forberedelsene til en internasjonal giverlandskonferanse som Norge har tilbudt å invitere til, når en fredsavtale for Sudan er undertegnet.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021