RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stormtatt cruiseskip seiler igjen

Sist oppdatert:
Et cruiseskip med 776 personer om bord sendte mandag ut nødmelding etter at det mistet all motorkraft i Middelhavet mandag.

Ifølge BBC ble nødmeldingen fra «Voyager» sendt ut rundt klokka 10.00 i formiddag, norsk tid. Skipet skal ifølge BBC ha mistet all motorkraft etter at en stor bølge slo inn over brua på båten.

Først rett etter klokken 15 norsk tid greide mannskapet å få to av skipets fire motorer i gang igjen.

Skipet var opprinnelig på vei fra Sardinia, på tur fra Tunisia til Barcelona, men setter nå kursen tilbake til Sardinia, melder BBC.

Kastet frem og tilbake
Om bord er det i all hovedsak spanske turister, i tillegg til mannskapet. Flere passasjerer skal ha fått mindre skader.

En talsmann for eierselskapet, V Ships i Monaco, uttaler til BBC at skipet kastet frem og tilbake i den svært tøffe sjøen.

- Det er veldig tøft der ute, og jeg er helt sikker på at det ikke er særlig behagelig å være om bord, uttalte talsmannen tidligere tirsdag. Han la til at mannskapet nå forsøker å få nok motorkraft til å snu skipet så det ikke kaster så mye på seg.

Fremme tirsdag
«Voyager» fikk problemer 65 nautiske mil utenfor den spanske øya Mennorca. En spansk og en fransk tauebåt var tidligere mandag på vei for å forsøke å taue skipet inn til en fransk havn. E n tanker som befinant seg i området overvåket situasjonen. Det ble også sendt ut flere fly som skal sjekke tilstanden for skipet.

Cruiseskipet ventes nå å være fremme på Sardinia tidligt tirsdag morgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere