RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storoffensiv mot Taliban

Sist oppdatert:
Koalisjonsstyrkene i Afghanistan setter inn mer enn 11.000 soldater sør i landet.

Angrepet i det sørlige fjellandskapet i Afghanistan er den største offensiven siden Taliban falt i år 2000.

Soldatene blir satt i sving torsdag, men «Operation Mountain Thrust» har pågått siden 15. mai med angrep mot Talibans kommandoposter og støttenettverk. Amerikanske, britiske, canadiske og afghanske styrker vil forsøke å skvise talibangeriljaen ut av fire urolige provinser.

Økt aktivitet
Hovedfokuset er på de sørlige delene av Uruzgan og de nordøstlige delene av Helmand, der militæret mener de fleste talibansoldatene er konsentrert.

Offensiven er del av afghanske soldater og koalisjonsstyrkenes forsøker å stagge den tiltakende Talibanaktiviteten sør i landet. Volden de siste månedene har vært den verste siden den islamistiske regjeringen ble styrtet i 2001, melder AP.

Angriper skjulesteder
Det amerikanske militæret fortalte onsdag at en amerikansk soldat ble drept i Musa Qala-distriktet i Helmandprovinsen tirsdag. Patruljen hans ble angrepet med granatkastere og håndvåpen. En annen koalisjonssoldat ble også drept i kamper i den østlige Kunar-regionen.

De 11.000 soldatene som settes i sving fra torsdag skal etter planen angripe «steder der Taliban gjermmer seg» i provinsene Kandahar, Helmand, Zabul og Uruzgan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere