*Nettavisen* Nyheter.

Storstilt jakt på dobbeltmorder

Mohammed Ammouri (8) hadde begynt i andreklasse og følte seg så stor at han ville gå til skolen alene. Tirsdag ble han brutalt knivdrept. Politiet jakter på en psykisk syk mann i 20-årene.

20.10.04 09:31

Et hundretalls politimenn deltar i jakten på en mann i 20-årene, som er mellom 180 og 190 cm høy. Mannen er kraftig bygd, bredskuldret og kledd i en beige knelang jakke og mørk topplue, skriver Aftonbladet.

Politiet tror at mannen i 20-årene er psykisk syk, og i jakten på dobbeltmorderen sitter politiet på flere funn fra drapsstedet. Blant annet en såkalt «butterflykniv» og et mindre klesplagg som kan knyttes til morderen.

Han plukket tilsynelatende ut tilfeldige ofre da han knivdrepte Anna-Lena Svensson (56) og lille Mohammed Ammouri (8), som var på vei til skolen.

- Dette semesteret ville han gå alene hver morgen, og ikke ha følge med eldre søsken, sier en sorgtynget onkel, Moslem Amouri, til Aftonbladet.

Lille Mohammed har fire eldre søsken. Faren kom til Sverige for fem år siden fra Libanon, og for tre år siden kom moren etter. Pårørende har kommet til familien i Linköping fra Stockholm. Søsken, søskenbarn, annen familie og nære venner er sammen for å behandle sorgen.

- Vi følger vår stolte libanesiske tradisjon med å støtte når sorgen rammer. Vi lar de ikke være alene, vi kommer til å være hos dem natt og dag så lenge det trengs, sier Moslem Amouri.

Kartlegger psykisk syke
Jakten på drapsmannen konsentreres nå til flere adresser i Linköping og til steder der misbrukere oppholder seg, skriver Aftonbladet.

- Vi kartlegger nå alle psykisk syke menn i 20-årsalderen som beveger seg i dette området, sier kriminalinspektør Pia Thevselius til avisen..

Så langt vet politiet at morderen først angrep Anna-Lena Svensson (56) og hogg henne ned med kniv. Alvorlig skadet i mellomgolvet falt hun sammen på gaten og vitner har fortalt at de hørte den lille gutten Mohammed Ammouri skrike «Hjelp, hjelp!».

Ble stille
Så ble plutselig alt stille.

En svært erfaren politimann var blant de første på mordstedet, og sier:

- Jeg har aldri sett noe liknende.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Snart, kanskje i løpet av et døgn, tar vi morderen, sier kriminalinspektør Christer Branthammer til Aftonbladet.

Mordvåpenet analyseres onsdag, og politiet har håp om å finne fingeravtrykk som kan kjøres mot politiets dataregister. Kniven lå slengt i noen busker ved drapsstedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.