RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stort flertall for etterretningsreform

Representantenes Hus vedtok tirsdag med overveldende flertall forlaget til reform av den amerikanske etterretningstjenesten.

Lovforslaget er lagt fram av president George W. Bush, og baserer seg på anbefalingene fra den uavhengige kommisjonen som ble satt ned etter angrepene 11. september 2001, skriver New York Times.

En gruppe konservative republikanere har forsøkt å blokkere vedtaket, fordi de fryktet at Forsvarsdepartementet ville miste kontrollen over deler store deler av etterretningsbudsjettet. Lovforslaget ble likevel vedtatt med 336 mot 75 stemmer i Representantenes Hus.

Den nye loven danner grunnlag for en restrukturering av den amerikanske etterretningstjenesten, og innebærer at det opprettes en ny stilling som nasjonal etterretningsdirektør, overordnet CIA og de 14 øvrige statlige etterretningsbyråene.

Det er ventet at lovforslaget vil passere gjennom Senatet uten problemer. Senatet stemmer over forslaget i løpet av onsdagen, noe som betyr at Bush kan gjøre forslaget til lov ved å signere det mot slutten av uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere