*Nettavisen* Nyheter.

Stort jordskjelv i Russland

Et jordskjelv på 7,7 på Richters skala rammet det østlige Russland fredag morgen.

21.04.06 07:34

En russiske talsmann sier et stort jordskjelv har forårsaket store materielle skader, og muligens personskader, melder AP.

Ifølge det japanske meterlogiinstituttet var jordskjelvet på 7,7 på Richters skala. Det skal ha rammet området nær Kamchatka-halvøyen i Russland.

- Det er det største skjelvet i området siden 1900. Området er veldig tynt befolket, og bare opp mot 2.000 mennesker opplevde kraftig skjelving, sier A.B. Wade, talskvinne for USAs Geological Survey til AP.

Skjelvet traff klokken 03.45 fredag morgen lokal tid i Koryak-regionen. Episenteret ligger nærmere 7.000 kilometer øst for Moskva, og om lag 1.000 kilometer nord for den største byen i området Kamchatka-halvøya.

Ifølge Oleg Kotosanov, som er talsmann for den regionale krisehåndteringen, er det blitt rapportert om skader i noen landsbyer langs stillehavskysten. Helikoptre er på vei inn i området for å ta skadene i øyensyn.

Til sammenligning hadde det store jordskjelvet i San Francisco i 1906, som ødela over halvparten av byens bygninger, og tok livet av mellom 3-6.000 mennesker, en styrke mellom 7,7 og 7,9.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.