RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stort oljeflak kan stamme fra "Tricolor"

Sist oppdatert:
Belgiske myndigheter slo sent mandag kveld alarm etter at det ble oppdaget et oljeflak som kan stamme fra vraket av norskregistrerte "Tricolor" .

Bilfrakteskipet sank i Den engelske kanal i desember i fjor.

Mandag ble det oppdaget et 30 kilometer langt og om lag 3 kilometer bredt oljeflak i belgisk farvann, 55 kilometer nord for den franske kystbyen Dunquerque. Flaket drev for vinden og nærmet seg sjøgrensen mot Nederland.

Tidlig tirsdag morgen var det ennå ikke meldt om noen forurensning av den belgiske kysten. Myndighetene vest i landet ga ordre om at fly skulle gå på vingene for å kartlegge situasjonen så snart som mulig.

Vraket av "Tricolor" ligger på siden på om lag 35 meters dyp, midt i en av verdens mest trafikkerte skipsleder. En gigantisk bergingsoperasjon, der vraket etter planen skal hogges opp og fjernes bit for bit, er flere ganger blitt utsatt på grunn av dårlig vær.

Bergingseksperter har greid å lense "Tricolor" for om lag 1.400 tonn brenselsolje, mens 540 tonn har lekket ut og 50 tonn fortsatt skal ligge inne i vraket. "Tricolor" hadde 3.000 nye biler til en verdi av nesten 220 millioner kroner om bord da skipet kolliderte og sank.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere