RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strauss-Kahn: – Ikke mer enn fire sexfester i året

Her ankommer Dominique Strauss-Kahn rettssalen i den franske byen Lille. Han nekter for å ha gjort noe kriminelt, og mener de så kalte sexfestene er betydelig overdrevet. I retten fortalte imidlertid vitner om grove overtramp.
Her ankommer Dominique Strauss-Kahn rettssalen i den franske byen Lille. Han nekter for å ha gjort noe kriminelt, og mener de så kalte sexfestene er betydelig overdrevet. I retten fortalte imidlertid vitner om grove overtramp. Foto: Pascal Rossignol (Reuters)
Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn mener saken mot han er sterkt overdrevet. Samtidig sier et vitne at Strauss-Kahns krevde «brutal analsex» mot hennes vilje.

– Når du leser tiltalen får du inntrykk av at dette dreide seg om ville aktiviteter, sa Strauss-Khan da han forklarte seg om Carlton-saken i retten i Lille tirsdag.

– Men det var fire ganger i året, ikke noe mer enn det. Det var ikke en aktivitet som var ute av kontroll, slik det hevdes, sa han.

Strauss-Khan er tiltalt for hallikvirksomhet, etter å ha deltatt på sexfester i regi av en større prostitusjonsring med tilknytning til Hotel Carlton i Lille. Den tidligere IMF-sjefen og finansministeren nekter skyld.

– Jeg har ikke gjort noe kriminelt, sa han.

Strauss-Kahn hevder deltakerne på festene har vært frivillige og ubetalte. 

- Krevde brutal sex
Men i følge den britiske avisa Independent, skal en tidligere prostituert kvinne, som er et av aktoratets vitner i saken, ha fortalt at Strauss-Kahn på en fest i Paris ha krevd det hun kaller «brutal analsex». Hendelsen skal ha skjedd i forbindelse med en orgie, der fire protsituerte var til stede.

Kvinnen skal ha gjort det klart at hun ikke ville være med på dette.

Strauss-Kahn avviste i retten at han hadde gjort noe mot kvinnens vilje, og uttalte blant annet «hvis en kvinne sier nei, så er det nei». Vitnet mener likevel Strauss-Kahn burde forstått at hun ikke ville, fordi hun gråt.

Likevel erkjenner kvinnen at hun samtykket til å ha sex med Strauss-Kahn, men uttaler at det var «litt brutalt, fordi han kunne se at jeg ikke ville gjøre det».

Aktoratet mener vitnets forklaring er svært viktig, da de mener at Strauss-Kahn bare ville behandlet en prostituert slik. De mener at, dersom kvinnen var en frivillig og ubetalt deltaker i orgien, ville han respektert hennes nei.

Toppløse demonstranter

Toppløse demonstranter kastet seg mot Strauss-Kahns bil da han ankom rettslokalene tirsdag morgen. «Halliker. Kunder. Skyldige» sto det på brystkassen til en av demonstrantene.

Strauss-Kahn er den mest profilerte av de 14 tiltalte i saken, men har trolig en mer perifer rolle enn mange av sine medtiltalte, som inkluderer politifolk, en advokat, en prostituert og en bordelleier kjent som «halliken Dodo».

Strauss-Kahn har tre dager på seg til å forsvare seg mot anklagene om at han organiserte selskaper med prostituerte i Paris, Brussel og Washington. To av kvinnene som skal ha deltatt, sitter i rettssalen.

Toppløse demonstranter kastet seg mot Strauss-Kahns bil da han ankom rettslokalene tirsdag morgen.


Kunne blitt president

65-åringens drøm om å bli Frankrikes president ble knust da han måtte gå av som sjef for IMF, Det internasjonale pengefondet, i 2011. Det skjedde etter overgrepsanklager fra en stuepike på et hotell i New York.

Saken endte i forlik i 2012, samme år som Strauss-Kahn dukket opp i politiets etterforskning av Carlton-saken.

Prostitusjon er lovlig i Frankrike, og spørsmålet retten skal ta stilling til, er om de tiltalte har skaffet prostituerte til andre. For å bli kjent skyldig i organisert hallikvirksomhet, må man ha organisert, oppfordret til eller tjent på prostitusjonen.

Lik Nettavisen på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere