*Nettavisen* Nyheter.

Strauss-Kahn i nytt politiavhør

Foto: Allan Tannenbaum (Ap)

Den tidligere IMF-sjefen knyttes til prostitusjonsnettverk.

21.02.12 15:31

Dominique Strauss-Kahn (62) blir tirsdag avhørt av fransk politi i Lille som mistenkt i etterforskningen av et prostitusjonsnettverk i Frankrike og Belgia.

Politiet har avhørt en rekke prostituerte som hevder de har hatt sex med Strauss-Kahn, melder BBC. Men 62-åringen hevder han ikke visste at kvinnene var prostituerte.

Flere siktet i saken
To menn, en forretningsmann og en politimann, er allerede siktet i forbindelse med etterforskningen av prostitusjonsnettverket som har base i Lille nord i Frankrike.

Politiet ønsker å få klarlagt Strauss-Kahns rolle i nettverket.

Strauss-Kahn skal ha deltatt på sexfester i både Paris og Washington, melder NTB. Politiet etterforsker om kvinner er blitt betalt for å underholde gjester på disse festene.

Drømmen brast
Strauss-Kahn trakk seg som leder for Det internasjonale pengefondet (IMF) da han ble anklaget for voldtekt av en hotellansatt i New York i mai i fjor. Saken ble henlagt noen måneder senere fordi påtalemyndigheten ikke hadde tillit til den fornærmedes forklaring.

Strauss-Kahn har også blitt anklaget for voldtekt av en fransk journalist. 62-åringen ble ansett for å være en storfavoritt under det nåværende presidentvalget i Frankrike. Men drømmen brast som følge av voldtektssaken i USA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.