RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strauss-Kahn kalte kvinner «gaver» og «utstyr»

Tidligere IMF-sjef, Dominique Strauss-Kahn nekter fortsatt for å ha organisert sexfester i Carlton-saken. Torsdag var hans siste dag i vitneboksen.
Tidligere IMF-sjef, Dominique Strauss-Kahn nekter fortsatt for å ha organisert sexfester i Carlton-saken. Torsdag var hans siste dag i vitneboksen. Foto: Pascal Rossignol (Reuters)
Sist oppdatert:
Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn måtte i vitneboksen torsdag svare for sin språkbruk om kvinnene på sexfestene samt hvorfor han holdt sin leilighet i Paris hemmelig.

På den tredje og siste dagen sin i vitneboksen nektet den tidligere IMF-sjefen fortsatt for å ha organisert sexfester i Carlton-saken, og hevder han ikke visste at kvinnene på festene var prostituerte. Påtalemyndigheten mener Strauss-Kahns språkbruk i SMS-er tyder på noe annet.

«Hvem har du med i bagasjen?» spurte han den medtiltalte forretningsmannen Fabrice Paszkowiski i en tekstmelding. I andre meldinger som retten fikk se, omtalte han kvinner som «utstyr» og «gaver».

– Guttestreker
65-åringen innrømmet at ordene refererer til kvinner på sexfestene, men forklarte at ordvalget kun var «guttestreker». Snarere enn å bevise at han er skyldig, mener han SMS-utvekslingen viser at det ikke var han som tok initiativ til festene.

Strauss-Kahns hemmelige leilighet i Paris ble også tema på hans siste dag i vitneboksen. At leiligheten ble brukt til noen av sexfestene, viser ifølge påtalemyndigheten at Strauss-Kahn har tilrettelagt for prostitusjon og dermed kan dømmes for hallikvirksomhet.

På spørsmål om hvorfor leiligheten sto i en kamerats navn, og hvorfor han ikke opplyste om den til etterforskerne, forklarte Strauss-Kahn at han trengte et diskret sted hvor han kunne møte kvinner og venner fra politikken.

– Jeg var gift på den tiden, minnet han retten om.

Les også: Strauss-Kahn: – Ikke mer enn fire sexfester i året

Tekstmeldinger
Forretningsmannen Paszkowiski har innrømmet at han betalte for og bidro til å organisere festene. Han hevder at han aldri fortalte Strauss-Kahn at kvinnene på festene var prostituerte. Den tidligere prostituerte «Jade» har også forklart at hun ikke sa dette direkte til Strauss-Kahn, men at han må være ekstremt naiv dersom han ikke skjønte det selv.

Den tidligere IMF-sjefen mener at noen tekstmeldinger han utvekslet med Paszkowiski beviser hans uskyld. I meldingene skal Paszkowiski ha invitert Strauss-Kahn på fester, men han skal ha avslått. Strauss-Kahn mener dette beviser at han ble invitert til, og ikke tok initiativ til, festene.

Les også: Toppløse demonstranter kastet seg mot bil før rettssak

– Litt røff
For å få klarhet i om Strauss-Kahn organiserte, tjente på eller tilrettela for prostitusjonsringen, har retten fått høre en rekke lyssky detaljer om Strauss-Kahns sexliv. Minst tre tidligere prostituerte har forklart at IMF-toppen utsatte dem for seksuelle handlinger som de ikke ønsket å ta del i.

Selv mener 65-åringen at rettens ønske om å høre slike detaljer er «absurd», all den tid han ikke er tiltalt for «avvikende seksualpreferanser».

– Jeg har tydeligvis en seksuallyst som er litt røffere enn den andre menn har. Det har kvinner en rett til ikke å like, enten de er prostituerte eller ikke, sa Strauss-Kahn i retten onsdag.

Les også: - Hadde seg med åtte kvinner samtidig

Siste dag i vitneboksen
Carlton-saken omhandler et større prostitusjonsnettverk med sexfester og andre treff blant annet på Hotel Carlton i Lille, i Washington og Paris. Rettssaken varer i tre uker, men torsdag var tredje og siste dag der Strauss-Kahn forklarte seg.

Prostitusjon er lovlig i Frankrike, men hallikvirksomhet kan straffes med opptil ti års fengsel og 13 millioner kroner i bøter.

Les også: Han kunne blitt fransk president, men ødela alt

Lik Nettavisen på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere