RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/AFP PHOTO/AL-JAZEERA

Straw: - Forhandler ikke om Bigley

Storbritannias utenriksminister Jack Straw avviser å forhandle med gisseltakerne som har bortført briten Kenneth Bigley.

I et videoopptak som ble publisert onsdag kveld, bønnfaller Kenneth Bigley den britiske regjeringen om å redde livet hans.

Men torsdag morgen avviste den britiske utenriksministeren å snakke med kidnapperne.

–Vi kan ikke havne i en situasjon hvor vi forhandler med terrorister, fordi det vil sette mange andre liv i fare, ikke bare i Irak, men i hele verden, sier utenriksminister Jack Straw til BBC.

Løslates ikke
Samtidig sa den irakiske statsministeren Iyad Allawi at han likevel ikke er villig til å løslate den kvinnelige fangen Rihab Taha, kjent som «Dr. Død» og «doktor Bakterie» .

- Den irakiske regjeringen har ikke fullført sin vurdering av saken, men statsministeren har indikert at han ikke er villig til å godta en løslatelse av Rihab Rashid Taha på dette tidspunkt, heter det i en erklæring.

Gisseltakerne krever alle kvinnelige fanger løslatt i Irak, og onsdag antydet irakerne at Taha kan bli sluppet fri. Dette fikk USA til å protestere.

Kenneth Bigleys bror anklaget torsdag den USA-ledede koalisjonen for å " sabotere" løslatelsen av broren.

Gisselsaken har fått voldsom oppmerksomhet i britiske medier. De to amerikanske gislene som ble bortført sammen med Bigley, er begge drept de siste dagene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere