RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støre i sorg over dødsfall

Arkivbilde av den norske diplomaten Leif H. Larsen, som omkom under en helikopterstyrt i Pakistan fredag.
Arkivbilde av den norske diplomaten Leif H. Larsen, som omkom under en helikopterstyrt i Pakistan fredag. Foto: Hovtun. Lars Magne (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
De var der sammen da Serena Hotel i Kabul ble angrepet i 2008. Tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) er i stor sorg over dødsfallet til ambassadør Leif Holger Larsen.

– Leif var et usedvanlig sympatisk menneske, en dyktig diplomat og det jeg vil kalle en kjernekar. Jeg hadde gleden av å jobbe med ham i mine år som utenriksminister og helt til jeg utnevnte ham som spesialrepresentant til Afghanistan og Pakistan, sier Støre til NTB.

Larsen overtok som ambassadør i Pakistan i fjor. Han omkom fredag i en helikopterstyrt nord i landet der også Filippinenes ambassadør mistet livet.

(Saken fortsetter under bildet.)

Jonas Gahr Støre (Ap) er i stor sorg over dødsfallet
til ambassadør Leif Holger Larsen.

– Jeg sender nå mine tanker og min medfølelse til kona hans og familien, sier Støre.

I 2008 var de begge på Hotel Serena i Kabul da Taliban gikk til angrep. Støre var den gang utenriksminister, og Larsen var avdelingsdirektør i UD. En ansatt i UD ble alvorlig såret i angrepet, mens Dagbladet-journalist Carsten Thomassen ble drept.

– Det gjør spesielt inntrykk at én som jeg opplevde det døgnet sammen med, har mistet livet i den samme regionen, sier Støre.

– Personer som Leif var helt avgjørende for arbeidet fra dag til dag for å kunne vurdere de nye situasjonene vi kom opp i. Han representerte noe av det fineste jeg erfarte i mine år i UD – arbeidsom, lojal og kunnskapsrik, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere