RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støre på arabisk tv

Sist oppdatert:
Millioner av muslimer verden over fikk mandag kveld høre den norske utenriksministerens synspunkter om Muhammed-karikaturene.

Direkte på de arabiske tv-kanalene Al Arabya og Al Jazeera beklaget utenriksminister Jonas Gahr Støre at muslimer nå føler seg krenket. Han understreket samtidig at den norske regjeringen ikke kan styre denne type ytringer som blant andre Magazinet har satt på trykk. Utenriksministeren benyttet anledningen til å ta avstand fra voldshandlingene som har fulgt i kjølvannet.

I intervjuet med Al Arabiya sa Støre at det kun er én norsk avis som har trykket de omstridte tegningene.

- Dette er ikke publisert i alle norske medier, bare en avis, sa Støre i intervjuet som ble sendt like før klokka 17 norsk tid mandag.

Støre benyttet anledningen til å si at Norge fortsatt ønsker å spille en rolle som fredsmegler i Midt-Østen og vil støtte palestinernes sak.

- Israel må respektere menneskerettighetene og trekke seg tilbake til grensene fra 1967. Norge skal fortsette å spille en rolle med å fremme dialog og bygge fred, sa han.

På spørsmål om hvordan Norge vil reagere på ambassadestormingen i Damaskus, svarte Støre at Norge vil bringe saken inn for FN og kreve erstatning fra Syria på ødeleggelsene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere