RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stresset kronprinsesse blir hjemme

Sist oppdatert:
Japans kronprinsesse Masako er fortsatt ikke friskmeldt for sine stressrelaterte plager, og blir derfor ikke med når ektemannen snart legger ut på to reiser.

Kronprins Naruhito drar alene til åpningsseremonien for 2005 Aichi World Expo, og på et to dager langt besøk til den sørjapanske øya Okinawa, opplyser det keiserlige hoffet ifølge nyhetsbyrået AP.

Masako har vært sykmeldt, og har ikke deltatt i offisielle sammenhenger siden høsten 2003, men unntak av en kort offentlig opptreden i Tokyo i forrige måned.

Den 41-årige kronprinsessen har langsomt blitt bedre fra de stressrelaterte plagene hun har slitt med, plager som hun ifølge kronprins Naruhito er blitt påført på grunn av det strenge og kravstore japanske hoffet.

En av årsakene til stresset er kravet om at paret måtte frembringe en mannlig arving. Kronprinsparet har et barn, datteren Aiko (3).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere