RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strømbruddet kostet 44 mrd.

Sist oppdatert:
Det katastrofale strømbruddet på østkysten av USA ble rådyrt for strømkundene.

Store deler av østkysten ble mørklagt torsdag kveld, og oppvasken er allerede i gang.

Et av de vanskeligste stridstemaene er hvem som skal betale regningen for forurenset drikkevann, trafikkaos, omfattende trøbbel ved sykehusene og alle de andre problemene strømbruddet forårsaket.

Ifølge avisa The Wall Street Journal kostet blackouten strømkundene minst 6 milliarder dollar, tilsvarende 44 milliarder kroner. I tillegg kommer enorme kostnader til en eventuell modernisering av strømnettet.

Årsaken til strømkaoset er foreløpig ikke avklart, men de fleste ekspertene mener at det utrangerte strømnettet på USAs østkyst og i det nordlige Canada har sin del av skylden. Nå krever politikerne at nettselskapene rydder opp. I tillegg truer de med strengere reguleringer.

Sjefen for et av selskapene som er ansvarlige for strømforsyningen på østkysten, NERCs Michehl Gent, lover bot og bedring

.

- Vi har samlet inn tusener på tusener av data, trolig på 100.000 punkter i strømnettet. Nå sorterer vi dataene, putter dem i rekkefølge og forsøker å få noe fornuft ut av det. Og vi skal komme til bunns i problemet, uttalte han i et direktesendt program på kanalen CBS.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere