RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støtter forbud mot homo-ekteskap

Foto: Gerald Herbert (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
USAs president George W. Bush kommer til å støtte en grunnlovsendring som vil føre til at homofile ekteskap blir forbudt.

Presidenten ønsker med det å beskytte «ekteskapets ukrenkelighet» , sa talsmann Scott McClellan fra Det hvite hus tirsdag.

I «tradisjonens» ånd

- Etter mer enn to hundre år med amerikansk rettspleie og tusenår med menneskelig erfaring, vil et par dommere og lokale myndigheter forsøke å forandre sivilisasjonens mest grunnleggende institusjon, sa George W. Bush tirsdag i sin tale til Kongressen, melder AP.

- Deres initiativ har skapt forvirring rundt et tema som krever klarhet, fortsatte Bush, og understreket i sitt forsøk på å få Kongressen til å støtte grunnlovsendringen at ekteskap ikke kan skilles fra sine «kulturelle, religiøse og naturlige» røtter.

- Ulovlig praksis

Fire dommere i Massachusetts har gitt tegn til at de vil utstede ekteskapslisens for søkere av samme kjønn fra og med mai måned 2004. I San Francisco er tusenvis av tilsvarende lisenser allerede utstedt, noe Bush mener strider imot amerikansk lov.

- Dersom ikke noe blir gjort kan vi forvente flere spredte domsavsigelser, flere rettstvister, og mer respektløshet vis à vis loven utvist av lokale offisielle representanter; - noe som fører til mer usikkerhet, ifølge den amerikanske presidenten.

Bushs kommentar vedrørende at delstatene bør stå fritt til å definere "lovlige arrangementer utenom ekteskap" indikerer imidlertid at presidenten ikke går inn for å bruke en føderal grunnlovsendring til å forby lokale partnerskapslover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere