Student innrømmer «fly-terror»

Foto: (Scanpix)

En 20 år gammel college-student har innrømmet å ha plassert tapetkniver og andre mistenkelige gjenstander om bord på to amerikanske innenriksfly.

18.10.03 17:15

Lapper 20-åringen la igjen sammen med gjenstandene tyder på at han plasserte dem i flyene for å utfordre luftfartsmyndighetene, melder CNN. Funnene førte til at 7000 passasjerfly i USA ble gjennomsøkt fredag og lørdag.

Leire og blekemiddel
Gjenstandene funnet på flyet var to tapetkniver, leire som så ut som plastisk sprengstoff og blekemiddel. Væsken ble oppbevart i solkrem-flasker, mens leiren var i Play-Doh-bokser. Materialet ble oppdaget i plastposer på toalettene på to Southwest-fly fredag.

Avslørt av e-mail
Luftfartsmyndighene og FBI har ifølge CNN holdt mannen under oppsikt i flere måneder. Han ble sporet opp delvis på grunn av e-mailer der han skrev om planene sine. Ut fra mailene går det frem at han så på aksjonene som «sivil ulydighet», og at motivet var å påpeke svakheter i luftfartssikkerheten.

Mannen hevdet å ha gjort dette også på andre fly, men liknende gjenstander har ikke blitt funnet noe annet sted enn på de to Southwest-flyene. Etter at materialet ble funnet fredag ble alle passasjerfly i USA gjennnomsøkt.

Samarbeider
- På bakgrunn av etterforskningen så langt ser det ikke ut til at denne personen er noen trussel for flysikkerheten, sier FBIs talskvinne Cassandra Chandler i en pressemelding, ifølge CNN.

Studenten, som er fra North Carolina, var passasjer om bord på flyene. FBI sier han samarbeider med etterforskerne, og de understreker at han ikke er arrestert eller anholdt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.