RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Studentavis publiserte Muhammed-tegning

Sist oppdatert:
En studentavis ble den første avisa i Storbritannia til å publisere de omstridte tegningene av Muhammed, og det endte med at redaktøren fikk sparken.

Kampanje skriver at studentavisa «Gair Rhydd», som betyr Fri verden på walisisk, ved universitetet i Cardiff ble den første britiske avisa som publiserer de kontroversielle karaikaturtegningene av profeten Muhammed. Avisa publiserte en av de 12 tegningene fra Jyllands-Posten, men ble senere tvunget til å trekke tilbake flere tusen eksemplarer av avisa, skriver MediaGuardian.

Publiseringen av karikaturtegningen førte også til at avisas redaktør, Tom Wellingham, og tre av avisas journalister ble suspendert.

- Redaksjonen nyter den samme friheten og uavhengigheten som resten av pressen i Storbritannia, og det forventes at de forvalter denne friheten på en ansvarsfull måte og viser forsiktighet og god dømmekraft, sier en talskvinne for studentunionen ved universitetet i Cardiff til MediaGuardian.

Hun forteller også at studentunionen har sørget for at mesteparten av de 10.000 eksemplarene som ble trykket av avisa er trukket tilbake, og mindre enn 200 eksemplarer skal fortsatt være i omløp.

Den britiske pressen skal hittil ha avstått fra å trykke karikaturtegningene av Muhammed, selv om flere nettaviser har lenket til nettsider som inneholder tegninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere