RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Studenter kidnappet ni

Sist oppdatert:
Radikale religiøse studenter i Pakistan kidnappet flere utlendinger og beskyldte dem for prostitusjon.

De ni personene ble kidnappet av radikale religiøse studenter ved en moské i Pakistans hovedstad, Islamabad. De kidnappede er sju kinesere, derav seks kvinner, og to pakistanere.

De ni personene er anklaget for «umoralske aktiviteter», sier studentene ifølge Reuters.

Lørdag ettermiddag ble samtlige imidlertid løslatt.

- De utenlandske kvinnene drev med prostitusjon i et massasjesenter, het det i en uttalelse fra studentene tidligere lørdag.

- Vi har ikke kidnappet noen, vi ønsker bare å overtale seks kvinner og tre menn til å slutte med vulgære handlinger. Det er en naturlig reaksjon fra studenter som er imot vulgaritet og obskønitet.

Taliban
Studentene som sto bak, skal støtte Taliban og tilhøre den religiøse grupperingen Lal Masjid (Røde moské).

- Vi respekterer vennskapet mellom Pakistan og Kina, men det betyr ikke at utenlandske kvinner kan komme hit og drive med den slags vulgære aktiviteter, sier Abdul Rashid Ghazi, en talsmann for Røde moské.

- Vi mottok klager på at disse kvinnene gjorde mer enn bare å maserere mennene.

Kina har til nå vært en av Pakistans mest trofaste allierte. Kinesiske myndigheter har foreløpig ikke kommentert kidnappingen.

Aksjon
Pakistans innenriksminister Zabar Iqbal Warraich har informert parlamentet om kidnappingen. Regjeringen befalte studentene å slippe gislene fri.

- Vi har gitt dem beskjed om å slippe fri fangene umiddelbart, ellers vil vi gå til aksjon, sa Warraich ifølge Reuters.

Studenter tilhørende Røde moské har truet med selvmordsaksjoner og vært involvert i flere konflikter med pakistanske myndigheter den siste tiden.

Gruppen kidnappet i mars tre pakistanske kvinner, og anklaget dem for å drive en bordell. Kvinnene ble sluppet fri flere dager senere, etter at de hadde blitt truet til å tilstå. Studentene har tidligere også kidnappet politimenn, og truet videobutikker til å slutte å selge vestlige filmer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere