Studentmorder tilstått

Mannen som drepte en student utenfor Stockholm meldte seg selv.

21.11.06 14:33

En 33-årig mann ble søndag fuinnet drept på en stundenthybel i Kungshamra utenfor Stockholm. Mannen hadde da ligget død i nærmere to uker, og politiet mistenkte ifølge Aftonbladet at det dreide seg om et seksualdrap. Et par timer senere oppsøkte en 26-åring politiet i Kortedala i Gøteborg og fortalte hva som hadde skjedd.

- Jeg drepte ham. Det er meg dere søker, sa han på engelsk.

- Det var åpenbart at mannen ikke var helt frisk. Han virket forvirret, sier Agne Alkärr ved politistasjonen i Kortedala til Expressen. Mannen sitter nå i varetekt.

Blodspor
Studenten ble funnet drept søndag, og i blodet fant politiet fotspor fra den drapsmannen. I Kungshamra utenfor Stockholm bor det flere hundre studenter fra hele verden.

Russer
Medstudenter hadde ikke sett mannen på mellom ti og tolv dager, og varslet studentorganisasjonen i området. Det var en av organisasjonens representanter som fant gutten. Studenten lå fastbundet med føttene mot ryggen, og tauet hadde blitt trukket fra kroppen, under sengens madrass og blitt bundet til sengen. Under liket var det store mengder blod.

Stikkvåpen
Ifølge Aftonbladet har drapsmannen trolig benyttet stikkvåpen.

Den drepte studenten er russisk statsborger, og studerte ved universitetet. Flere medstudenter har observert mannens møte med en annen russisk mann for omkring tolv dager siden. Etter dette har ingen sett de to lenger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.