RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Studerer i stormsenter

Foto: Scanpix/AP Photo/Mobile Register, Kiichiro Sato
Sist oppdatert:
Når Ivan blåser innover USA i natt, kommer byen Mobile i Alabama trolig til å ligge i orkanens indre. Der ville ikke de fem norske utvekslingsstudentene være.

De fem norske jentene som studerer ved University of Mobile i Alabama, forlot derfor byen sammen med hundretusenvis av andre i går.

Sent onsdag regner og blåser det kraftig i Mobile, og de få som fortsatt oppholder seg i byen får en forsmak på hva de har i vente. Monsterbølger på nærmere åtte meter har allerede ødelagt bebyggelse langs sjøen, melder AP.

Sunniva Håland (20), Line Larsen (26), Hege Aske (25), Linn Aske (25) og Nina Marie Wathne (27) er nå i trygghet like utenfor Houston i Texas. Rundt 15 andre nordmenn har søkt tilflukt i sjømannskirken i Houston, mens et norsk par har valgt å bli igjen for å passe sjømannskirken i New Orleans .

Jentene som spiller på universitetets damefotballag, har sammen med fem lagvenninner søkt tilhold hos en av de amerikanske jentenes foreldre.

- Stemningen i Mobile var nervøs da vi dro. Det er evakueringsplikt, men noen har likevel trosset påbudet og blir i byen, forteller Nina Marie Wathne til TV 2 Nettavisen.

Det er ventet at Ivan som etter prognosene treffer Mobile torsdag, vil gjøre store ødeleggelser i byen. Det er allerede onsdag kveld innført portforbud i byen, selv om orkanen fortsatt var snaue 200 kilometer fra fastlandet ved 22-tiden norsk tid, melder AP.

Følg Ivans ferd mot fastlandet her (ekstern lenke)

- Vi pakket tingene våre i sekker før vi dro, men vet ikke om de er der når vi kommer hjem igjen. Vi bor i øverste etasje i studentboligen, og det er fare for at taket der kan blåse av, forteller Wathne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere