RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En migrant holder et barn mens han ser ut av et togvindu ved en togstadjon i Kroatia.
En migrant holder et barn mens han ser ut av et togvindu ved en togstadjon i Kroatia. Foto: Antonio Bronic

Studie: Mindre fattigdom gir mer migrasjon

Når velstanden øker i fattige land, øker utvandringen, noe migrantstrømmen til Europa delvis er et resultat av, ifølge en ny studie.

Først når et land når et inntektsnivå på om lag 50.000 kroner per person per år, reduseres utvandringen, ifølge økonomen Michael Clemens, som står bak den nye studien.

Det er fra land som ligger like under 50.000-nivået emigrasjonen er størst. Blant disse landene er Filippinene, Pakistan, Ghana, Nigeria, Guatemala, Honduras, Irak, Libya, Marokko og Syria. Alle er land som har hatt en svak økonomisk vekst, men som ikke lenger er blant de fattigste statene.

– Iblant stemmer ikke det som vi intuitivt tror er korrekt. Vår vanligste tanke er at økonomisk utvikling innebærer redusert migrasjon. Men våre data støtter ikke den hypotesen, sier Clemens, som jobber i tankesmien Center for Global Development i Washington. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere