Styrer fra sykesengen

De første bildene av Fidel Castro etter hans sykeleie er publisert. Den aldrende diktatoren styrer fra sykehuset.

14.08.06 01:45

Cubas president Fidel Castro overlot mandag makten til sin bror Raul. Fidel Castro skal opereres for tarmproblemer.

På hans 80-årsdag publiserte det statlige nyhetsbyrået på Cuba fire bilder av Fidel Castro. Etter at han for en ukes tid siden overlot styringen av landet til sin fem år yngre bror har spekulasjonene om hans nærlige død vandret verden over.

Føler seg pigg
Ifølge personalet på sykehuset der han har fått behandling skal Castro nå føle seg ganske pigg. Han snakker stadig i telefonen, og har en hånd med i styringen av landet. Han har også vært oppegående, noe bildene viser.

Il Commandante har ikke vist seg offentlig siden 31. juli, og allerede spekuleres det i at han ser for frisk ut på bildene til at de kan være ekte. På et av bildene holder han opp lørdagsutgaven av avisen Granma, åpenbart for å bevise at det er snakk om nye bilder.

Utsatte feiringen
Feiringen av diktatorens 80-årsdag har blitt utsatt til desember, grunnet helseproblemene. Likevel tror man at toppmøtet som er planlagt på Cuba i september kommer til å gå av stabelen som planlagt, og de offisielle kildene på Cuba sier Fidel kommer til å delta der, skriver TT.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.