Styrtregn skapte kaos i København

Styrtregn og voldsomt tordenvær skapte onsdag kaos i trafikken i København. I byens nordlige forsteder kjørte biler og busser seg fast i vannmassene.

I Lyngby måtte vekterselskapet Falck redde både bilister og busspassasjerer som sto fast ved forstadens jernbanestasjon, skriver Politiken. I Gladsaxe ble halvannet tusen kvadratmeter med kontorer i kommunens rådhus satt under vann.

Ingen mennesker så ut til å ha kommet til skade i uværet, som brøt ut i 23.30-tiden tirsdag kveld og varte til rundt 2.30 natt til onsdag. Men mange fikk nattesøvnen ødelagt da kloakker rant over og kjellere ble oversvømmet, het det på Politikens nettsider onsdag.

Om det regnet mye i København, kom det enda mer vann på Jylland. Men her falt nedbøren stort sett i jordbruksområder, der vannet lett rant unna og verken skapte problemer i bolighus eller i trafikken.

Thyborøn vest på Jylland fikk i løpet av noen timer 47 millimeter nedbør. Også flere andre steder i regionen kom det mer regn enn i København, fortalte vakthavende meteorolog Jørgen Thomsen ved Danmarks Meteorologiske Institut DMI til Politiken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.