Gå til sidens hovedinnhold

- Sultanen holdt meg som sexslave

Miss America 1992 truet med å gå til sak mot sultanen av Brunei etter at hun ble låst inne i palasset hans. Les om mannen kong Carl Gustaf skryter av.

Kong Carl Gustaf har fått massiv kritikk i Sverige etter at han omtalte sultanen av Brunei Hassanal Bolkiah i rosende ordelag. Sultanen har vært eneveldig hersker i det lille rike landet siden 1967, og har rykte på seg for å være en playboy av rang.

Han giftet seg første gang som 19-åring i 1965 med sin 16 år gamle kusine, som ga ham fire prinsesser og to prinser. I 1981 ville han gifte seg på nytt, fordi kusinen ga ham for få sønner.

Da hadde sultanen rukket å bli forelsket i flyvertinnen Pengirah Isteri Hajiah Miriam, som han giftet seg med. De fikk en prins og to prinsesser. I 2003 skilte han seg igjen.

- Holdt meg som sexslave
Sultanen har imidlertid ikke vært tro mot sine koner. Miss America 1992 Shannon Marketic avslørte hans appetitt på sex. Hun anklaget ham for ulovlig frihetsberøvelse og truet med å trekke ham for retten.

- Han låste meg inn på slottet sitt og brukte meg som sexslave. Palasset hans i Istina Nurul er et horehus, sa Marketic etter at hun klarte å flykte fra sultanens perverse sexleker.

Hun beskrev hvordan luksusprostituerte fra vesten ble fløyet inn for å delta i sexleker med sultanen, og at kontoret hans stadig ble forsynt med nye pornoblader.

Ifølge den svenske avisen Expressen er et av favorittreisemålene til sultanen Dubai. Der bor han på det eksklusive hotellet Burj al-Arab hvor han leier flere etasjer, noe som koster flere hundretusen dollar. Også her organiserer sultanen sine sexleker.

Gavmild
Men selv om han bedrar sine koner er sultanen en gavmild mann. Da hans seks år gamle sønn hadde bursdag, spurte han hva han ønsket seg.

- Et fly, svarte sønnen.

Ikke lenge etter var hele flyselskapet Royal Air Brunei i seksåringens eie. Året etter ønsket sønnen seg et skip, og fikk en hel flåte.

Da han fylte åtte ville han ha flere Disney-filmer. Han fikk en hel Disney-park.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk