RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sultestreiker for salamandere

Sist oppdatert:
En buddhistisk nonne har sultestreiket i 100 dager for å redde en utrydningstruet salamander-art.

Nonnen Jiyul har de siste 100 dagene kun levd på vann og salt, og begynner nå å bli så svak at livet hennes kan stå i fare, melder nyhetsbyrået AP. Grunnen til kvinnens sultestreik er at hun vil redde en sjelden art av salamandere som kan bli utryddet dersom myndighetene ikke stanser byggingen av en tunnel nær byen Busan i Sør-Korea.

Flere hundre mennesker protesterte torsdag ved å rope «redd nonne Jiyul!» og holde stearinlys rundt en haug av papirsalamandere. Protestene ble gjennomført på et 20-talls steder rundt omkring i Sør-Korea.

Den salamanderfiendtlige tunnelen går gjennom fjellet Mount Cheonseong ved Busan, og er del av en ny toglinje til Seoul. Prosjektet er kostnadsberegnet til flere milliarder Euro, og myndighetene ser derfor ikke noe alternativ til å bygge tunnelen der den er planlagt - til tross for at tunnelen vil skade 30 utrydningstruede dyrearter, inkludert salamanderne.

Statsministeren i Sør-Korea besøkte nonnen torsdag, men hun nektet å ta imot ham.

På grunn av Sør-Koreansk medias store interesse for saken, har nasjonalforsamlingen i landet gått med på å utrede de miljømessige konsekvensene av tunnelen. Byggingen fortsetter allikevel som før.

- Dette er bare et triks for å overtale Jiyul til å stanse sultestreiken, slik at de kan bli kvitt henne, sier Chung Myung-hee, talskvinne for miljøgruppen Green Korea.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere