*Nettavisen* Nyheter.

Sultne palestinere jages med hunder

Foto: (AP)

Egypt stenger grensen med batonger, piggtråd og vannkanoner. Se video.

25.01.08 14:29

Egyptisk opprørspoliti bruker fredag vannkanoner og køller for å stoppe palestinere fra å krysse grenseovergangen mellom Gaza-stripen og Egypt, melder BBC.

Bruker vannkanoner
Opprørspolitiet bruker vannkanoner og hunder for å stoppe de palestinerne som fremdeles forsøker å ta seg over grensene, og blir møtt av sinte og steinkastende palestinere.

De som er på vei tilbake får lov å returnere til Gaza ved alle grenseoverganger.

Over høyttaleranlegget fortelles det at grensen vil stenges klokken 15 lokal tid, klokken 14 norsk tid. Men det egyptiske militæret har ikke mottatt ordre som gjør at de kan stenge grensen fullstendig, og det samme beskjeden ble satt frem over høyttalere torsdag.

Piggtråd
Den egyptisk hæren startet tidlig fredag å sette opp piggtråd der grensemuren er bombet vekk. Sinte palestinere kastet stein på soldatene, som svarte med å slå dem med batonger og skyte i lufta.

Flere hundre tusen palestinere har de siste dagene krysset grensen for å kjøpe mat og andre nødvendige varer, etter at militante sprengte hull i muren onsdag. FNs beregninger viser at om lag halvparten av Gazas 1,5 millioner innbyggere har krysset grensen i løpet av de to dagene.

Se video: Her stenges grensen(artikkelen fortsetter under)

208422

Press mot Egypt
Egypt har tillatt palestinerne å krysse over, på grunn av den humanitære situasjonen på Gaza. En langvarig blokade, som ble ytterligere forsterket sist uke, har ført til tomme butikker og mangel på mat og brensel.

Torsdag oppfordret USA Egypt til å stenge grensen igjen.

- Jeg forstår det er en vanskelig situasjon for Egypt, men det er en internasjonal grense. Den må bevoktes og jeg tror egypterne forstår viktigheten av det, sa Condoleezza Rice torsdag.

Se video: Palestinerne hamstrer mat(artikkelen fortsetter under)

208279

Nytt flyangrep
Israel har krevd at Egypt stenger grensen, og sier det er stor sjanse for at militante smugler våpen inn i Gaza. Landet har skjerpet sikkerheten ved grense mot Gaza i sør, i frykt for infiltrering via Egypt.

Natt til fredag utførte israelerne nok et flyangrep mot mål på Gaza. To kjøretøy skal ha blitt truffet og fire militante Hamas-medlemmer skal ha blitt drept.

Israel har den siste tiden trappet opp angrepene, som er et ledd i å få en slutt på rakettangrepene mot Sør-Israel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.