RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Super-hiv skremmer svenskene

Et nytt multiresistent hiv-virus har dukket opp i Sverige. Det siste året er det registrert tre tilfeller i Stockholm.

Det nye hiv-viruset har motstandskraft mot alle kjente botemidler og har trolig sitt opphav i USA, skriver Svenska Dagbladet.

Frykter ny hiv-epidemi
I enkelte amerikanske storbyer er i dag 20 prosent av de hiv-smittede bærere av det nye multiresistente viruset. I deler av Sør-Europa er andelen 10 prosent. Det betyr at en ny og mer motstandsdyktig hiv-epidemi kan være på vei.

- Dette er svært bekymringsfullt. Med dagens medisin er effekten av behandling dårlig eller helt fraværende, sier Anders Sönnerborg, professor og overlege på infeksjonsklinikken ved Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge til Svenska Dagbladet.

Endres over tid
En mulig forklaring på den nye epidemien kan være at smitte er overført fra personer som har levd med hiv siden epidemiens start på 1980-tallet. Et virus som har levd så lenge i kroppen og blitt utsatt for ulike behandlinger, kan forandre seg og bli mer motstandsyktig over tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere