RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Surfer sloss med hai

Sist oppdatert:
Simon Letch (40) opplevde alle surferes mareritt utenfor en strand ved Sydney lørdag da en to meter lang hai satte tennene i surfbrettet hans.

Den lokale surferen hadde stått tidlig opp for å ha havet og bølgene på Bronte beach utenfor Sydney for seg selv, men da han padlet utover for en ny runde, ble han brått oppmerksom på at han ikke var alene.

- Jeg hadde rukket et par bølger og var på vei ut igjen. Da jeg hadde snudd brettet, merket jeg at det ristet - og tenkte, «hai», forteller Letch ifølge australske The Sunday Telegraph.

- Skubbet fra
100 meter fra land måtte surferen handle raskt. Han kjørte brettet rett inn i haikjeften og skjøv fra.

- Jeg kunne se den, så jeg skubbet fra. Etter et sekund trakk jeg brettet tilbake og haien løsnet taket, forteller han.

Padlet som besatt
Før haien fikk summet seg, begynte Letch å padle som besatt mot stranda - med beina til værs. Når som helst ventet han å kjenne haien angripe.

Det føltes som en evighet, forteller surferen, men etter 10 til 15 sekunder kom bølgen han kunne ri på innover mot stranda.

Bitemerker
Skjelven, men uten en skramme kunne han løpe opp på stranda og i sikkerhet og varsle andre surfere. Det eneste som vitnet om angrepet var bitemerkene på brettet. Bronte beach og Tamarama beach like i nærheten ble stengt i flere timer mens vakter på jetski så etter haier, melder The Sunday Telegraph.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere