*Nettavisen* Nyheter.

Susan (57) trodde på kreft - var gravid

Foto: Jenny GoddallScanpix

Britisk-norske Susan Tollefsen (57) trodde hun hadde kreft – men det var noe helt annet som befant seg i magen.

22.03.08 17:27

Tollefsen fryktet det verste da hun ble sendt til sykehuset for å ta ultralyd av sin voksende mage. Selv var hun overbevist om at det var kreft, ifølge Daily Mail.

Men sonografen fortalte henne i stedet:

Klikk på bildet for å forstørre.

- Gratulerer, du er gravid i 30. uke.

Gamle i Norge også
Nå blir den britisk-norske kvinnen en av de eldste mødrene i England når hun nedkommer med keisersnitt om ca. en uke.

Susan Tollefsen er født i London, men har norsk far (Sigurdavind) og engelsk mor (Gladys). Hennes far døde av kreft i 1986.

- To av mine slektninger i Norge fikk barn da de var i slutten av 40-årene og jeg har sett at flere kvinner har i min alder har gjennomført vellykkede fødsler, sier hun til avisen.

Graviditeten kommer etter at hun og sin 11 år yngre mann, Nick Mayer i flere år har prøvd å bli gravid – gjennom ulike behandlinger på klinikker i utlandet.

Paret hadde egentlig gitt opp å få barn – etter en spontanabort i august i fjor.

Klikk på bildet for å forstørre.

Frekk
- Jeg lå og tenkte at nå dør jeg da sonografen snudde seg rundt og sa, gratulerer. Min første reaksjon var at det var en forferdelig måte å fortelle at jeg hadde kreft. Da sa han: - Du er gravid.

- Men jeg trodde han fremdeles ikke – før han viste meg bildene og forklarte meg hvor hodet var, armene og beina, forteller Tollefsen.

Paret fikk beskjed om graviditeten 24. januar og var deres siste forsøk på å få barn. Tollefsen har fått donert egg ved en russisk klinikk. Prøverørsbefruktning, også kalt IVF-behandling, har egentlig ingen øvre aldersgrense. Selv om det ikke er noen øvre aldersgrense for å få IVF- behandling er aldersgrensen for å bli behandlet videre etter en slik befruktning 39 år. Middelaldrende og høygravide kvinner i Storbritannia må derfor reise utenlands for å få nødvendig behandling.

De eldste
I 2006 ble Patricia Rashbrook Englands eldste mor da hun 62 år gammel fødte. Også hun var behandlet ved en klinikk i Russland etter å ha blitt nektet behandling i England.

Men ingen har vært så gammel som rumenske Adriana Iliescu og en spansk kvinne som begge fikk tvillinger da de var 67 år gammel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag