RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV og Frp i samme båt

Sist oppdatert:
SVs Bjørn Jacobsen deler Frps betenkeligheter med å sende 19 år gamle marinegaster til Libanon. Saken kommer opp under møtet i Utenrikskomiteen mandag.

- Jeg har fått mange henvendelser fra foreldre og FN-veteraner som tipser om senskader og annet. Det fikk meg til å våkne, sier forsvarspolitisk talsmann for Sosialistisk Venstreparti, Bjørn Jacobsen, til TV 2 Nettavisen.

Før helgen kritiserte Frp Regjeringen sterkt for å sende ferske vernepliktige med fem måneders trening på norske MTB-er som skal til Libanon. Nå kommer SV Frp i møte.

- Jeg vil ta opp dette. Det er ikke denne saken som vil stoppe et eventuelt bidrag. Men på sikt kan det få konsekvenser for internasjonale operasjoner, sier Bjørn Jacobsen til TV 2 Nettavisen.

Mandag ettermiddag klokken 14.00 møttes Stortingets utvidede utenrikskomite for å diskutere et eventuelt norsk bidrag til Libanon. Her deltar blant annet utenriksminister Jonas Gahr Støre og forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Begge kan vente seg spørsmål fra både SV og Frp om MTB-mannskapenes alder og erfaring.

Fortsatt er det formelt ikke klart om Regjeringen vil sende missiltorpedobåtene til Libanon. Først må FN klargjøre hva som skal være mandatet for den internasjonale styrken. Hvilket land som skal lede styrken er heller ikke klart. Frankrike, som opprinnelig var tiltenkt lederrollen, vil bare sende 200 soldater. I stedet har Italia seeilt opp som en mulig ledernasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere