*Nettavisen* Nyheter.

Svak amerikansk økonomirapport

Bush la i dag frem en rapport som både nedjusterer årets økonomiske vekst og utsiktene til neste år.

21.11.06 20:49

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det hvite hus la i dag frem en økonomisk forutsigelse som nedjusterer veksten i det amerikanske bruttonasjonalproduktet for inneværende år til 3,1 prosent fra tidligere forventede 3,6 prosent, ifølge Marketwatch.

NA24 - din næringslivsavis

Utsiktene for veksten neste år ventes nå også å bli svakere enn det som tidligere var ventet. Rapporten, som brukes til å sette opp Bush-administrasjonens budsjett, anslår at bruttonasjonalbudsjettveksten fra fjerdekvartal i år til fjerdekvartal 2007 vil stige med 2,9 prosent. Dette er en nedgang fra en tidligere estimert vekst fra juni i år på 3,3 prosent.

Svake boligutsikter
Nedjusteringene skyldes i hovedsak at Det hvite hus forventer at boligsektoren vil være svakere enn ventet.

- Den økonomiske rapporten viser klart at den amerikanske økonomien modererer seg til mer stabile vekstnivåer, sier finanssekretær Henry Paulson, i en uttalelse, ifølge Marketwatch.

Det hvite hus tror også at landets inflasjon vil stige til 2,6 prosent, noe som er en oppgang fra tidligere prognoser med en inflasjon på 2,4 prosent.

Høyere arbeidsledighet
Bush-administrasjonen tror også at det vil bli flere arbeidsledige enn ventet i tiden som kommer. I oktober ble det anslått at arbeidsledigheten ville ende på 4,4 prosent, mens dette nå blir oppjustert til 4,6 prosent.

Til sammenligning er Norge i verdenstoppen når det gjelder arbeidsledighet. Ved utgangen av oktober var det registrert 53.400 helt ledige ved NAV - eller bare 2,2 prosent av arbeidsstyrken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.