*Nettavisen* Nyheter.

Sveisere pågrepet etter storbrann i Shanghai

Foto: Aly Song/Scanpix

Hadde ikke løyve til å bruke redskapene de disponerte. 53 personer er bekreftet omkommet i brannen.

16.11.10 21:31

(SHANGHAI): Politiet i Shanghai arresterte tirsdag sveisere uten løyve. De er mistenkt for å uaktsomt ha startet ilden som utviklet seg til storbrannen i et 28-etasjers leilighetskompleks i Shanghai mandag, melder nyhetsbyrået AP.

Hadde ikke løyve
Foreløpig etterforskning viser at sveiserne ikke hadde lisens til å bruke utstyret de disponerte, skriver kinesiske myndigheter på sin internettside.

Politiet etterforsker nå ulykken, og forteller at åtte personer er anholdt, men de har valgt og ikke identifisere dem.

Shanghais brannsjef forteller til AP at brannen startet i tiende etasje, den spredte seg raskt til stillas og nylonnett som dekket den 28-etasjer høye bygningen.

Flere skadet
I tillegg til de 53 menneskene som er bekreftet omkommet, sier byens myndigheter tirsdag at i overkant av 70 personer har blitt fraktet til sykehus. For 15 av disse skal tilstanden ha vært alvorlig.

Frustrasjonen vokste tirsdag blant pårørende som ønsker svar på hvordan en slik tragedie kan skje.

–Vi føler oss hjelpeløse. Det må være noe ulovlig i byggmaterialene, selv om vi ikke vet det sikkert. Jeg venter på en forklaring fra styresmaktene, forteller Liu til AP, en kvinne som bare vil bli omtalt med etternavn. Hennes mor døde i brannen.

Kronisk problem

Shanghai, en by med 20 millioner innbyggere og åstedet for det nylig avsluttede World Expo, har vært vitne til en intens byggeaktivitet i løpet av de siste årene. Dessverre er usikret byggearbeid fortsatt et kronisk problem i Kina.

Det har ikke vært rapportert om alvorlige lelighetsbranner i Kina de siste årene. Brannen i Shanghai er den verste siden 53 personer omkom i en brann i et supermarked i Jilin-provinsen nordøst i Kina i 2003 ifølge statens administrasjon for arbeidssikkerhet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag