RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk FARC-gissel sluppet fri

Foto: Reuters Tv (REUTERS)
Sist oppdatert:
Etter to år som gissel hos FARC-geriljaen i Colombia er svensken Erik Roland Larsson (69) fri.

Tirsdag kveld ble han fraktet til et sykehus i byen Montería i nordvest i Colombia. Ved midnatt fikk svensken kontakt med sin familie hjemme i Norrbotten.

- Etter omstendighetene virker det som han har det bra, sier sønnen Tommy Larsson til TV4Nyheterna.

Dårlig linje
- Han forsøkte å si noe om sin nåværende tilstand, men det var veldig dårlig kontakt på linjen, så jeg hørte ikke hva han sa, sier sønnen.

Tidligere i år fikk sønnen en videohilsen fra sin far. Der kom det fram at gisselet sannsynligvis hadde fått et slag og helsetilstanden var tydelig ikke bra.

Roland Larsson ble tatt til fange 16. mai 2007. Bevæpnet menn FARC-geriljaen tok seg inn på svenskens ranch i Colombia og tok han og samboeren som gissel. De ble ført inn i et jungelområde som styres av denne militante gruppen. Etter noen dager ble Larssons kolombianske samboer sluppet fri.

Fikk sjokolade
Ifølge Aftonbladet var Larsson i dårlig forfatning da han ble overlevert. Ambassadør Lena Nordström har møtt svensken og sier at han er ved godt mot, lykkelig, glad og lettet over å være en fri mann. Svensk sjokolade skal ha vært et kjærkomment tilbud fra ambassaden.

Verken ambassaden eller Rikskriminalpolisen vil ovenfor svenske medier gå inn på hvorfor geriljaen nå har sluppet fri Larsson. Ifølge avisen El Meridiano de Córdoba har den svenske regjeringen forhandlet direkte med FARC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere