*Nettavisen* Nyheter.

Svensk is ga blødende sår

Sour Face var navnet den svenske fabrikken GB Glace valgte for sin nye is. Det slo til, for barn som spiste isen fikk blemmer på tungen og blødende sår på leppene.

16.03.04 10:34

Nå har fabrikken stanset produksjonen av Sour Face, skrev avisen Upsala Nya Tidning tirsdag. Isen tas ut av salg, etter at flere barn ved en skole i området gikk til personalet i den lokale kiosken og klaget over svie i munnen.

Sitronsyre
- Det er fullstendig galskap. Jeg våger ikke fortsette å selge is som gjør at elevene fråder av blodskum rundt munnen, sier Ulla Janson som arbeider i kiosken ved en skole i området til Upsala Nya Tidning.

GB Glace har solgt 1,3 millioner is av typen Sour Face til kunder over hele Europa, og har ikke fått andre klager enn de som kom fra kiosken ved denne skolen. Men for sikkerhets skyld tas isen nå ut av salg i Sverige og Danmark.

Isfabrikkens informasjonsmedarbeider Petronella Warg sier at fabrikken vil forsøke å dempe surhetsgraden i Sour Face. Isen er smaksatt med sitronsyre og produktet godkjent av den svenske næringsmiddelkontrollen Livsmedelsverket.

(NTB-TT)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.