RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk ISAF-soldat drept

Sist oppdatert:
En svensk soldat ble drept, og tre andre skadet da bilen de satt i kjørte ble angrepet fredag i Afghanistan

En av de skadede soldatenes tilstand skal være alvorlig.

- Det er med dyp sorg jeg må konstatere at en svensk soldat har omkommet under tjeneste i utlandet, sier den svenske forsvarssjefen general Håkan Syrén i en pressemelding. Han sier videre at hans tanker går til soldatens pårørende.

Eksplosjonen, som sannsynligvis kom fra en bombe plassert i veikanten, skadet to av soldatene alvorlig, og en av dem døde like etter klokken 21.00 norsk tid på NATOs militærsykehus i Kabul. Den dreptes identitet er foreløpig ikke offentliggjort.

Konvoien som kjørte på en mine ved flyplassen ved Mazar-i-Sharif, besto utelukkende av svenske soldater. Bomben ble etter all sannsynlighet utløst av en fjernkontroll.

To sivile skal også ha blitt skadet i angrepet.

Sveriges bidrag til ISAF-styrken består av om lag 90 mann. Dette angrepet er det tredje i løpet av de to siste ukene. For to uker siden ble en tysk soldat drept, og for bare en uke siden omkom en portugisisk soldat.

Norges forsvarsminister Anne-Grete Strøm Erichsen reiser til Afghanistan neste uke for å besøke de norske soldatene i ISAF-styrken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere