Gå til sidens hovedinnhold

Svensk kongepar med egen godlukt

Parfymeprodusenten Oriflame har fått låne navnene til Sveriges kongepar til en ny parfyme. Det går ikke upåaktet hen hos våre naboer.

- Dette er helt klart på grensen, sier den svenske statsviteren Peter Esaiasson til svenske Aftonbladet.

Han reagerer kraftig på at det svenske kongehuset skal tjene penger på navnene sine og mener dette er et steg i retning av at kongehuset må privatiseres.

Kvinne- og manneduft
Kosmetikkgiganten Oriflame, opprinnelig grunnlagt i Sverige, har utviklet parfymen som ifølge dem selv lukter som det ørlandske landskapet. Parfymen, med navnet «Solliden eau de toilette», kommer både i en mannlig og kvinnelig versjon.

Den er basert på en tidligere versjon av en Oriflame-parfyme og skal blant annet selges i suvenirbutikken på det svenske slottet.

- Kongeparet har ikke blandet duftene selv, men de har gått god for den, sier det svenske hoffs informasjonssjef Elisabeth Tarras-Wahlberg til Aftonbladet.

Veldedig formål
Parfymen, som vil ha navnetrekkene til Kong Carl Gustaf og Dronning Silvia vil bli solgt i 55 land verden over.

- Selvsagt kommer kongeparet til å tjene penger på dette, men en stor del av gevinsten går til World Childhood Foundation, dronningens eget barnefond. Vi har vurdert det dit hen at dette vil komme barna til gode, sier Tarras-Wahlberg til Aftonbladet.

Hvor mye av salgsinntektene kongehuset vil motta, ønsker ikke Oriflames markedsføringssjef Nigel Mould å kommentere.

Reklame

Her kan du levere Lotto