RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk konsul funnet brennende i grøft

Sist oppdatert:
Den svenske forretningsmannen Leif Annermalm (62) ble tirsdag funnet brennende i en grøft utenfor byen Klaipeda. Tre personer er pågrepet, mistenkt for drapet.

Tre personer, blant dem en svenske, er pågrepet, mistenkt for innblanding i drapet, melder Aftonbladet. Svensken skal være en 47-åring, mens de to andre er tyrkere på 23 og 24 år.

Den brennende mannen ble funnet av en kvinne som var ut og luftet hunden sin natt til tirsdag. Da politiet kom til stedet, var firebarnsfaren død.

- Vi vet foreløpig ikke om mannen ble drept først og deretter påtent, eller om han døde som følge av brannskadene, sier politisjef Edmundas Zbarauskas i Klaipeda til Aftonbladet.

TV 4 i Litauen meldte tirsdag at Annermalm ble kvalt. Ulike tv-kanaler i Litauen meldte tirsdag at drapet kan ha kobling til oljebransjen i landet. Annermalm var fra 2000 til 2004 sjef for oljeselskapet Genciu Nafta. I samme periode var firebarnsfaren svensk konsul i havnebyen Klaipeda, vest i Litauen.

Han sluttet i Genciu Nafta etter anklager om korrupsjon. Selskapet mener Annermalm senket prisen på et anbud, og stappet 1,2 millioner kroner i egen lomme. Politietterforskningen har så langt ikke ført til noen tiltale, melder nyhetsbyrået BNS ifølge Aftonbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere