RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk politi: - Utførte drapene på en helt følelsesløs måte

DREPT: To personer ble drept da maskerte gjerningsmenn skjøt inne på en restaurant på Värväderstorget på Hisingen i Göteborg. Sørgende har lagt ned blomster utenfor åstedet.
DREPT: To personer ble drept da maskerte gjerningsmenn skjøt inne på en restaurant på Värväderstorget på Hisingen i Göteborg. Sørgende har lagt ned blomster utenfor åstedet. Foto: Adam Ihse (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Kan være en forbindelse med trippeldrapet for to uker siden.

Svensk politi leter etter minst to gjerningsmenn som drepte to personer med automatvåpen i Göteborg onsdag. Angrepet var utført «helt uten følelser», sier politiet.

Gjerningspersonene gikk inn i restauranten på Vårväderstorget på Hisingen i 22-tiden onsdag og begynte å skyte rundt seg. En person ble drept inne i restauranten, en annen ble drept utenfor, mens flere andre ble såret.

LES også: Flere personer skutt og drept på restaurant i Göteborg

Politiet bekrefter at det var minst to gjerningspersoner og at de flyktet i bil.

– Vi jobber bredt, men har ingen mistenkte eller pågrepne. Jeg kan og vil ikke uttale meg om hvilke spor vi har, sier politiets regionsjef Klas Friberg på en pressekonferanse torsdag formiddag.

– Dette er utført på en helt følelsesløs måte. Det er en tragisk og alvorlig hendelse, la han til.

LES: Politiet jakter på drapsmenn i Göteborg

SPERRET AV: Politi og ambulanse kom raskt til stedet etter skyteepisoden.

Brutale drap

Mennene som ble drept, var mellom 20 og 25 år gamle.

– Det kom inn to personer med kalasjnikover og begynte å skyte, forteller et øyenvitne til avisa Aftonbladet.

En restaurantgjest sier til avisen at mennene hadde på seg masker med dødninghoder. Den ene gikk langt inn i lokalet mens den andre holdt vakt ved døren.

– De skjøt helt vilt rundt seg der inne, rett mot mennesker. De skjøt mye. De skjøt folk i hodet, sier vitnet.

Expressen skriver at en av personene hadde på seg en gul politivest under angrepet.

Forbindelse til trippeldrapet

Ifølge Expressens politikilder skal en av de drepte i Göteborg-skytingen ha kjent et av ofrene for trippeldrapet i Uddevalla.

En av personene som ble drept under den brutale skytingen i Göteborg onsdag kveld, skal ifølge avisens kilder ha vært målet for angrepet. Han ble skutt på nært hold og skal ha kjent et av ofrene for trippeldrapet i Uddevalla 7. mars.

LES mer: Ung kvinne blant drapsofrene i Uddevalla
OG: Politiet etterforsker trippeldrap i Sverige

Men politiet vil ikke offisielt uttale seg om det er noen kobling mellom de to brutale drapshendelsene.

– Det kan vi overhodet ikke kommentere, sier polititalsmann Björ Blixter til avisen.

En 18 år gammel kvinne og to menn på 21 og 22 år ble funnet døde ved en parkeringsplass ved sykehuset i Uddevalla sørvest i Sverige.

To brødre på 21 og 22 år er siktet og varetekstfengslet for drapene. Brødrene er tidligere dømt for brudd på narkotikaloven, trafikkloven og for oppbevaring av dop.

LES også: To personer pågrepet etter trippeldrap i Uddevalla

TRIPPELDRAP: Det kan være en forbindelse mellom onsdagens drap og trippeldrapet i Uddevalla tidligere i mars.

Mange sårede

En mann i 20-årene er livstruende såret etter skytingen onsdag. To menn i 30- og 40-årsalderen er alvorlig såret, men tilstanden deres er stabil.

Tilstanden er også stabil for to personer som er i henholdsvis 20-årene og 60-årene, mens tre menn i 20- til 25-årsalderen er lettere såret, skriver TT.

– Vi bør alle være urolige for at vi har unge mennesker som kan gjøre noe slikt. Men folk trenger ikke bekymre seg for sin egen sikkerhet, sa Friberg da han ble spurt om folk i Göteborg hadde grunn til å være redde etter skytingen.

Maskerte angripere

En kilde sier til Expressen at gjerningsmennene åpenbart hadde bestemt seg for hvem som skulle skytes.

Politiet tror bakgrunnen for skyteepisoden var et oppgjør mellom medlemmer av kriminelle gjenger, men vil ikke si om de drepte er kjent av politiet fra før.

– Vi har rundt 100 menn som er medlemmer av gjenger, som er klare til å utøve vold og som hele tiden tenker på kriminalitet. Vi kan ikke være overalt og overvåke alle, sier Friberg.

Politiet har sperret av restauranten og torget der skytingen skjedde. Kriminalteknikere jobbet hele natten for å sikre tekniske spor, og etterforskere gikk fra dør til dør for å snakke med vitner.

Stor politijakt

En stor politijakt ble satt i gang, og i løpet av natten ble mellom ti og 15 personer innbrakt til avhør.

En kvinne som bor like i nærheten, sier til Aftonbladet at det har vært skyteepisoder og gjengoppgjør i området tidligere.

Ved 1-tiden på natten hadde om lag 50 venner og slektninger av ofrene møtt opp utenfor Sahlgrenska sjukhuset, dit de sårede ble brakt.

– Det har vært en opprørt stemning, sa en polititjenestemann på stedet til Expressen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere