Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk politi jager tre menn

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Tre menn jages av svensk politi etter at det et samboerpar tirsdag kveld ble overfalt i sitt eget hjem. Gisseldramaet endte med at deler av Stockholm sentrum ble sperret på grunn av bombefrykt.

De tre mennene holdt samboerparet som gisler i sitt eget hjem natt til onsdag. Onsdag morgen ble mannen, som er ansatt ved Exchange Centers vekslingskontor på Sveavägen i Stockholm, tvunget til å gå på jobb med sprengladninger festet på kroppen. Kidnappernes mål var å få mannen til å hente ut penger fra kontoret, men han lyktes i å varsle en vekter, og få av seg bombebeltet.

De tre gjerningsmennene flyktet i bil, og jages nå av svensk politi. De tre skal være på flukt i en eldre, svart bil, skriver Expressen.

Politiet ble varslet om at det befant seg en mulig bombe på Sveavägen klokken 09.10 onsdag morgen. Området rundt ble umiddelbart sperret av, noe som førte til stoe trafikkproblemer i Stockholm sentrum.

Ved 11-tiden fikk bombeeksperter en politimann i beskyttelsesdrakt løftet den mulige bomben over i politiets bombevogn, som deretter ble lukket, og kjørt til det svenske Redningsverkets område nord for Stockholm. Vekslingskontorets lokaler ble deretter gjennomgått av bombehund.

Sperringene i Stockholm sentrum ble hevet ved 12-tiden.

Både den ansatte ved vekslingskontoret og hans samboer kom fra hendelsen uten fysiske skader. Politiet har etterlyst tre mistenkte gjerningsmenn, og gjennomfører avhør av samboerparet.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!