RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk politi pågrep veipirater


PIRATER: Har du tenkt deg til Sverige i ferien, så ikke stans for å hjelpe folk langs E6. Det er den klare oppfordringen fra politiet i Sverige etter flere meldinger om at såkalte veipirater skal være på ferde igjen.
PIRATER: Har du tenkt deg til Sverige i ferien, så ikke stans for å hjelpe folk langs E6. Det er den klare oppfordringen fra politiet i Sverige etter flere meldinger om at såkalte veipirater skal være på ferde igjen. Foto: Svensk politi
Sist oppdatert:
Gjennom tips fra publikum har svensk politi endelig klart å pågripe såkalte veipirater på den andre siden av grensa.

(f-b.no): Tidligere denne uken skrev Fredrikstad Blad om et økende antall av såkalte veipirater langs E6 i Sverige. Politiet gikk så langt at de advarte mot å stoppe for å hjelpe folk langs E6, da veipiratene ofte later som om de trenger assistanse langs veien.

Skulle selge gull

Men tirsdag ettermiddag klarte altså politiet i nabolandet å pågripe veipirater like utenfor Göteborg, skriver den svenske avisen Expressen.

– Vi har to biler som jobber med dette her. Personene har forsøkt å stanse biler for å selge falskt gull, sier Christer Fuxborg, pressetalsmann hos politiet i Göteborg til avisen.

Personene ble raskt undersøkt av politiet.

– Vi går gjennom bilen og personlige eiendeler. De har uansett stanset på E6, noe de ikke har fått lov til, sier han.

Les også: Politiet advarer: Ikke hjelp folk langs E6

Ikke stans

Det var i løpet av forrige helg at politiet i Sverige mottok en rekke henvendelser fra bilister som har observert veipirater langs E6. Veipiratene skal ha stått langs E6, hvor de har forsøkt å stanse bilister fra veikanten. Nå ber politiet bilistene om å være svært forsiktige med å stanse opp for å gi en hjelpende hånd langs Europaveien.

- Nå er de på gang igjen. Bilistene ringer oss når de ser dem, sier Stefan Lång, som jobber hos politiet i Uddevalla.

Det er svært sjelden at politiet har klart å fange de såkalte veipiratene.

– De er smarte og de står aldri på samme sted lenge av gangen. Men denne gangen var vi i nærheten, og da lyktes vi å pågripe dem, sier Fuxborg.

Les flere saker i Fredrikstad Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere