RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk spor peker mot al-Qaida

Sist oppdatert:
Navnet til terrormistenkte 38-åringens svenske kone dukket opp på en flybillett i Osama bin Ladens hus.

38-åringen som denne uken ble arrestert i Danmark sammen med sju andre tilhører et nettverk som blir nøye gransket av det svenske sikkerhetspolitiet. Han er nå varetektsfengslet, mens de andre sju er sluppet fri.

Utad har 38-ringen, som er av marokkansk opprinnelse, levd et normalt liv. Kona hans har derimot blitt koblet til al-Qaida tidligere.

Høsten 2001 fant en CNN-reporter en flybillett med hennes navn på i et hus som Osama bin Laden disponerte i den afghanske byen Jalalabad. I det samme huset ble det også funnet falske pass og kvitteringer fra kjøp av gift og nervegass.

- Jeg skjønner ikke hvordan den kan ha havnet der, sa kona den gang om flybilletten, skriver Expressen.

Hun er født og oppvokst i Nord-Sverige, og var punker i ungdomstiden. Noen år senere sjokkerte hun sine nærmeste ved å konvertere til islam, og hun begynte å kle seg i henhold til strenge muslimske regler.

Den 38 år gamle mannen er ifølge Expressens kilder mistenkt for drapsforsøkt og terrorvirksomhet. Blant annet mistenker dansk politi at han kan knyttes til terrorangrepet i Casablanca 16. mai i fjor der 44 personer mistet livet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere