Svensk VM-reporter sextrakassert på direkten

I RUSSLAND: Frida Nordstrand og kollega Olof Lundh i svensk TV 4 ble ropt til under direktesending.

I RUSSLAND: Frida Nordstrand og kollega Olof Lundh i svensk TV 4 ble ropt til under direktesending. Foto: NTB Scanpix

«Fuck her right in the pussy», ropte VM-supporteren på direktesendt TV.

07.07.18 15:00

De svenske VM-reporterne Frida Nordstrand og Olof Lundh hadde et uhyggelig møte med en VM-supporter under en direktesending for svenske TV 4 etter kampen mellom Brasil og Belgia fredag kveld, skriver blant andre Aftonbladet.se.

De to var på plass i Russland, midt i en sending om lørdagens kamp mellom Sverige og England, da en beruset mann kom bort til dem og ropte «Fuck her right in the pussy».

Les også: 1,35 millioner nordmenn har opplevd seksuell trakassering: - Rystende

- Bør straffes

Olof Lund reagerte kraftig på opptrinnet.

- Hvilken idioti. Han burde straffes på noen måte, men det får vi ta senere, sa han under sendingen.

Overfor Aftonbladet.se poengterer Nordstrøm at hun ikke vil bagatellisere en uakseptabel oppførsel, men sier at hun ikke lar seg krenke av kommentaren.

- Det er klart det er uakseptabelt og sørgelig at det skal trenge å skje, men idioter finnes overalt og jeg lat meg absolutt ikke krenkes av idioter, sier hun.

Også Lund har kommentert hendelsen og sin reaksjon under TV-sendingen.

- Man må jo reagere. Jeg kunne ikke holde meg når man står i en direktesending, det er faen ikke bra. Jeg synes det er viktig å markere, ellers normaliserer man det, sier Lund til Expressen.se.

- Forhåpentligvis får man seg en lærepenge, for det her er ikke et engelsk problem. Det er et mansproblem, som finnes overalt. Da har jeg som mann en forpliktelse til å reagere. Jeg synes jo ikke det er okei.

Ble holdt og kysset på direkten

At kvinnelige VM-reportere opplever trakassering på jobb har dessverre ikke vært uvanlig.

Blant annet opplevde Julieth Gonzalez Therán, som jobber for tyske DW Sport, at en mann kom bort, grep henne om brystet og kysset henne på kinnet under en direktesending fra en såkalt fanzone i VM.

Hun rapporterte videre som at ingenting hadde skjedd, men i etterkant la hun ut klippet på sin Instagram-profil med teksten:

- Respekt! Vi fortjener ikke denne behandlingen. Vi er like mye verdt og like profesjonelle. Vi deler alle gleden med fotball, men vi må se forskjell på ømhet og trakassering, skrev hun.

I mai ble også TV-bildene av mexicanske Fox-reporteren Maria Fernanda Mora spredd verden over etter at hun, midt i en direktesending med jublende Chivas-fans, snudde seg med mikrofonen og dunket til en supporter hun hevder stakk hånden mellom beina hennes ved flere anledninger.

- Må stoppe det

Nettavisen har tidligere snakket med leder i Norske sportsjournalisters forbund, Reidar Sollie, om tematikken.

- Veldig trist og uhyre beklagelig at dette skjer og vi må gjøre hva vi kan for å stoppe det. Det virker som særlig fotballen fortsatt oppfattes som så maskulin at det for enkelte er greit å trakassere kvinnelige journalister på jobb, sa Sollie til Nettavisen i juni.

Han hadde da ikke fått rapporter om at norske reportere skal ha være utsatt for slike overtramp under VM.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag