Svenske (69) øksedrept på jakt

69-åringen ble funnet død med flere titalls slag mot hodet under rådyrjakt. Obduksjonen viser at gjerningsmannen brukte øks.

18.10.06 14:38

Det var i forrige uke som jegeren ble slått i hjel på jakt i Halland i Sør-Sverige. 69-årige Malte Andersson ble funnet av sin 71-årige jaktkompis rett under det jakttårnet han hadde bygget.

Drapet har fått politiet til å klø seg i hodet, siden svært mange ubesvarte spørsmål gjenstår å få svar på.

Tidligere har man gått ut fra at offerets jaktrifle har vært drapsvåpenet. Men nå viser obduksjonen at så ikke er tilfellet.

Ikke funnet
Hallandsposten skriver at Malte Andersson har fått flere titalls slag i hodet av en øks. Denne øksen er heller ikke funnet, til tross for at politiet har gått manngard i skogen for å sikre eventuelle funn.

Det er også vært søkt med dykker i en elv – rundt en halv kilometer fra drapsplassen.

Det brutale øksedrapet blir møtt med redsel blant jegere i området.

- Etter drapet på Malte er de tingen av oss som tør gå ut i skogen alene, har jeger Jonas Bäckman sagt til Aftonbladet tidligere.

Forvirrende
Malte Anderssons 71-årige jaktkompis har forklart seg på en måte som forvirrer politiet.

Han slo alarm om drapet klokken 14.21 sist mandag. Han hevder å ha hatt radiokontakt med Andersson rundt 20 minutter før han fant kameraten død.

71-åringen posterte da rundt 300 meter fra den drepte. Men ifølge ambulansepersonellet som var først på åstedet, så hadde Malte Andersson vært død lenger enn det.

Men obduksjonen kan ikke fastslå et nøyaktig tidspunkt for drapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.