Svenske får nøkkeljobb på Sri Lanka

Etter fire år overlater brigader Hagerup Haukland lederjobben for den nordiske våpenhvileobservatørene på Sri Lanka til en svenske.

21.02.06 17:11

Hagrup Haukland har vært stabssjef og senere leder for våpenhvileobservatørene siden våpenhvilen på Sri Lanka ble undertegnet i februar 2002.

Avløseren blir den svenske brigaderen Ulf Henricsson.

- Det er svært positivt at et av de andre nordiske landene har fremmet en så utmerket kandidat for denne viktige stillingen, sier utviklingsminister Erik Solheim i en pressemelding.

- Norge er svært takknemlige for Brigader Hauklands fremragende håndtering av sitt oppdrag for SLMM, fortsetter han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Kart: TV 2 Nettavisen)

Solheims initiativ
Onsdag starter en ny runde med fredssamtaler mellom tamiltigrene og regjeingen i Colombo i Genève. Samtalene kom i gang etter at Erik Solheim besøkte Sri Lanka i januar.

Siden desember er rundt 150 mennesker drept i ulike voldsaksjoner. Under en rundtur på Sri Lanka i januar fikk Erik Solheim løfter fra begge sider om at de ønsket å videreføre våpenhvileavtalen.

Blant punktene som vil bli diskutert i Genève er spørsmålet om tamilske barnesoldater, angrepene fra utbrytermilits og om den nordiske gruppen med observatører skal utvides. I dag består gruppen av 60 ubevæpnede observatører.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.